Календар на настани на меѓународната федерација за 2013

Календар на настани на меѓународната федерација за 2013

Slide_002

Нашите хокеари на турнир во Истанбул, Турција

Овој викенд нашите хокеари на мраз ќе настапат на првиот мастерс турнир во Измит, во организација на турската хокеарска федерација.

Nagrada_BIHU

Награда за мир и спорт

Претседателот на Меѓународната хокеј федерација Рене Фасел ја прими наградата за Мир и Спорт  на Интернационалната  спортска федерација за Програмата „БАЛКАНСКА ХОКЕЈ УНИЈА“ (BIHU). Наградата беше врачена од  Joël Bouzou, Претседател на Жирито за Наградата за Мир и Спорт за 2012,  и Претседател и основач на Мир и Спорт.

Izmit-1661

Фестивал за хокеј во Измит, Турција

Фестивалот за хокеј во Измит, Турција од 28.08 – 2.09. 2012

Македонскиот тим замина на патувањето на IIHF BIHU U16 Festival, во Измит, Турција,